Uskomattomat kalastuspaikat ympäri maailmaa

14 Sep 2017
by julius
Comments are closed

Siinä vaiheessa kun onkiminen samassa lammikossa alkaa kyllästyttämään, on aika vaihtaa hiukan erikoisempiin vesistöihin. Tähän listaan on kerätty mitä erilaisimpia kalastuspaikkoja, joista osa voi olla tuttuja, kun taas toiset voivat tulla täytenä yllätyksenä. Ympäri maailmaa löytyvät paikat takaavat sen, että jokaiselle kalastajalle löytyy uutta haastetta, joko läheltä tai kaukaa. Saaliit vaihtelevat aina perinteisistä vaihtoehdoista, kuten lohesta, eksoottisempiin otuksiin, kuten piraijoihin. Syvän meren kalastus onnistuu vallan hyvin, kuin myös matalamman rannikon kahlaaminen. Nappaa pyydykset ja onki kainaloon, lähde matkaan ja koe elämäsi seikkailu, jonka saaliilla voi kehuskella ilman kalavaleita!

 • Lizard-saari

Aurstraliassa sijaitseva saari vetää kalastajia puoleensa aina syksyllä, syyskuusta lokakuuhun. Tällöin saaliiksi voi jäädä esimerkiksi jättimäinen mustamarliini, mikä on useiden kalastajien haaveena.

 • Umba-joki

Umba joki sijaitsee naapurimaassa Venäjällä ja tämä kohde on ehkä yksi ainutlaatuisimmista. Luonnon ympäröivä joki takaa rauhallisen sijainnin, jossa ei ole suinkaan harvinaista nähdä myös karhu jos toinenkin. Lähteminen reissuun vaatii hiukan valmisteluja, eikä se ole kaikista herkimmille kalastajille, mutta jos rohkeutta löytyy, voidaan saada roima määrä herkullisia lohia narrattua.

 • Alan Henry -järvi

Teksasissa, Yhdysvalloissa sijaitseva järvi oli pitkään paikallisten onkijoiden salaisuutena, sillä sen sisältämät bassi populaatiot hakevat vertaistaan.

 • Umbagog-luonnonsuojelualue

Yhdysvaltojen Uusi-Englanti on tämän luonnonsuojelualueen sijainti ja uskomattomien maisemien lisäksi se pystyy tarjoamaan rauhallisen ja sielua rauhoittavan ympäristön bassin ja ahvenen kalastamiselle.

 • Fontenelle-puro

Kirkkaassa, pohjaan asti hyvän näkyvyyden tarjoavassa purossa kalastaminen saadaan uudelle tasolle ja ympärillä kohoavat aavikkoiset maisemat saavat harrastukseen oman tunnelman. Jos esimerkiksi punakurkkulohi on omaan makuun, ei parempaa kalapaikkaa varmaan edes löydy!

 • Alphose-saari

Seychellien Alphonse saari tarjoaa sekä tropiikin taikaa, että turkoosina hehkuvaa kirkasta kala-apajaa. Intian valtamerellä sijaitseva saari on mainio paikka suolaisen veden kalastukselle ja esimerkiksi naiskala on ylenen saalis.

 • Rio Grande -joki

Meksikossa sijaitsevaa joki sijaitsee paikallisten mukaan tulen maalla, ja tämä takaakin uskomattomat maisemat luonnon siimeksessä. Ruskeaa taimenta onkiessa keskittyminen on kuitenkin hyvä pitää vedessä, vaikka maisemat olisivatkin henkeäsalpaavat.

 • Lough Currane

Irlannissa sijaitseva kalastuspaikka löytyy länsirannikolta ja tämä onkin turistien suosima sijainti. Sen lisäksi että se tarjoaa kuvankauniin ympäristön valokuvaukselle, se on parhaimpia paikkoja pyydystää lohta.

 • Pi-as lahti

Panamassa sijaitseva kätketty helmi takaa kivikkoisen rannikon, josta päästään joko kalastamaan suoraan, tai tähtäämään veneillä syvemmälle merelle. Tonnikala on tyypillinen saalis, mistä saadaankin nopeasti herkullinen lounas aikaan, palmujen alla lekotellessa.

 • Joulusaari

Intian valtameressä sijaitseva joulusaari on jo itsessään kaunis lomakohde, loputtomine valkoisine hiekkarantoineen ja omaperäisine kulttuureineen. Naiskalaa löytyy runsaasti ja helteessä ei haittaa vaikka saalista ei heti saisikaan, sillä rusketus sen kun paranee.

 • Amazon

Brasiliassa sijaitseva Amazon-joki on erään tietyn kalalajin kotipaikka. Tietenkin kyseessä on piraija! Toisin kuin elokuvissa annetaan ymmärtää, piraija on mainio saalis, ja eksoottinen sijainti sekä erilaiset kalastusmetodit, takaavat unohtumattomia hetkiä. Kannattaa kuitenkin muistaa pitää sormet ja varpaat veneen sisällä, ihan varmuuden vuoksi!

 • Jerome-järvi

Alaskan vuoristoisissa ja viileissä maisemissa päästään kokemaan aitoa koskematonta luontoa. Tämän virheettömän järven rannalla aika tuntuu pysähtyneen ja se onkin erittäin hyvä valinta, jos halutaan pakoon sivilisaatiosta.

Tuulantei.fi © 2021
PandoraBox