Kalastajan muistilista reissulle!

24 Jul 2017
by julius
Comments are closed

Kalastaminen on kokemisen arvoinen harrastus jopa ympäri vuoden, riippuen siitä minkälaista saalista halutaan saada. Jännittävien hetkien lisäksi harrastus antaa myös paljon hiljaista aikaa, jossa rentoutuminen hiljaisuudessa, tai vaikka hyvien ystävien kanssa, on mahtavaa ajanvietettä. Kalareissut jäävät usein positiivisesti mieleen, kunhan oleelliset asiat muistetaan. Reissulle kannattaa aina varata mukaan tietyt välineet, jotta kalastus ei pysähdy kuin seinään, yllättävän tapahtuman kautta. Tietenkin mukaan voi ottaa mitä tahansa tarvittavaa, omien mieltymysten ja sen mukaan, minkälainen saalis on mielessä. Kannattaa kuitenkin varata aina mukaan seuraavat tarvikkeet:

  • 1. Ylimääräistä siimaa

Koskaan ei tiedä mitä reissulla tapahtuu ja kalastaminen ilman siimaa on käytännössä mahdottomuus. Jäi siima sitten kiinni uppotukkiin tai katkaisi sen vaikka salaperäinen suohirviö, ei sen puuttuminen tee tilanteesta mukavaa. Kun repusta löytyy varalle siimaa, päästään retkeä jatkamaan ja vaikka pyydystämään se pahuksen kiusanhenki, joka siiman alun perin katkaisi!

  • 2. Koukkuja!

Koukkuja ei tule unohtaa ja mukaan kannattaakin varata hiukan erilaisia vaihtoehtoja, jotta lähes minkälaiseen saaliiseen tahansa voidaan varautua. Perinteinen J-koukku on usein yleinen valinta, mutta jos mukaan saadaan muutama muukin vaihtoehto, voi saaliin saaminen olla varmempaa. Eri kokoihin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä liian pienellä koukulla ei jättimäistä saalista saada, kun taas liian iso koukku karkottaa pienemmät kalat.

  • 3. Kohot!

Kohot ovat mainio apuväline kun mietitään, koska kala kannattaa narrata ylös. Kohon liikkeistä päätellen tiedetään onko kiinnostuneita saaliita kaartelemassa syöttiä vai onko vesistö täysin hiljainen. Muutama ylimääräinen koho voi pelastaa hätätilanteessa ja tietenkin valikoimaa on runsaasti, jolloin päästään valitsemaan mieleinen.

  • 4. Neulapihdit

Neulapihtien ottaminen mukaan kalastukseen voi tuntua hassulta ajatukselta, varsinkin aloittelijalle. Kyseessä on kuitenkin erittäin hyödyllinen työkalu, jolla koukut on helppo kääntää irti kalasta, oli se jäänyt kiinni miten tahansa. Ihan varmuuden vuoksi neulapihdit on hyvä pitää mukana senkin takia, mikäli joudutaan irrottamaan koukku omista sormista, tai vaikka korvasta!

  • 5. Ensiapupakkaus

Neulapihdit voivat auttaa koukun irrottamisessa, mutta niistä ei ole erityisen paljon hyötyä muissa tilanteissa, tai esimerkiksi haavan hoitamisessa. Koskaan ei tiedä mitä kalastaessa tapahtuu, joten perinteinen ensiapupakkaus kannattaa pitää mukana. Riippuen kalapaikasta ja tuurista, ongelmana voivat olla ampiaisen pistot, veitsen viilto tai vaikka varpaan irtoaminen kiitos innokkaan piraijan!

  • 6.Vieheet

Kun ollaan päästy sille tasolle, ettei pelkästään mato ja koukku riitä, on muistettava myös vieheet mukaan. Vieheitä löytyy satoja, jollei tuhansia, erilaisia ja näitä kannattaakin ottaa mukaan riittävästi. Näin yhden vieheen katoaminen ei harmita ja uusiin saaliisiin voidaan varautua oikealla houkuttimella.

Tuulantei.fi © 2021
PandoraBox