Kalastamisen käsikirja aloittelijalle

15 Jun 2017
by julius
Comments are closed

Kalastaminen on mahtava harrastus, mutta ennen kuin sen saloihin päästään kunnolla sisälle, täytyy hiukan perehtyä asiaan. Aina kannattaa kysyä kuka, mikä, missä, milloin ja miksi, jotta kalastajan ura lähtee käyntiin kunnon saaliilla. Oppia voi tietenkin monilla eri keinoin ja useimmin tämä tapahtuu yrityksen ja erheen kautta. Mitä enemmän kuitenkin perehdytään, sitä vähemmän virheitä pääsee syntymään.

Ensimmäinen askel

Ennen kuin lähdetään merelle, tai mihin tahansa kalaisaan ympäristöön, tulee huomioida oma olo. Jos kokemusta vedessä olemisesta ei löydy erityisen paljon ja edessä on pidempi kalareissu veneellä, voi pahoinvointilääke olla paikallaan. Samalla tavalla tulee varautua auringon paahteeseen aurinkovoiteella, tai jäätävään viimaan paksuilla vaatteilla. Varustautuminen olosuhteita vastaan on ensimmäinen askel kohti onnistunutta kalareissua.

Hanki oikeat varusteet

Oikeiden varusteiden hankkiminen on tärkeää ja vaikka pelkän ongen tekemiseen ei paljoa vaadita, voi apua aina pyytää asiantuntijoilta. Kalastukseen erikoistuneista kaupoista löytyy osaavaa henkilökuntaa, joka on valmis auttamaan välineiden valitsemisessa. Perinteisemmällä linjalla voidaan myös hankkia siima, koukku, koho ja keppi, jotka sitten itse kasataan.

Älä pelkää pyytää neuvoja

Aina löytyy kokeneempia kalastajia ympäristöstä, eikä heiltä kannata epäröidä pyytää apua. Vaikka kaikki parhaat kalapaikat eivät välttämättä heti ole ensimmäinen puheenaihe, saadaan varmasti yksinkertaisiin asioihin apua ja näistä voi olla hyvin paljon hyötyä aloittelijalle. Hyvällä lykyllä saadaan jopa uusia ystäviä, joiden parissa harrastus on entistä hauskempaa.

Jos kalastaminen on täysin uutta, kannattaa ensin keskittyä näihin kolmeen askeleeseen. Tämän jälkeen tulee lähteä hankkimaan omaa käytännön kokemusta, jonka avulla opitaan, onko kalastaminen oikeasti se harrastus, jonka parissa tullaan viihtymään. Kun samat apajat ja sama taktiikka alkaa kyllästyttää, voidaan siirtyä parempiin vehkeisiin ja uusille vesille. Kalastamisen hyvänä puolena on se, että siitä voidaan tehdä juuri niin rauhallista, tai toiminnan täyteistä, kuin mitä harrastaja itse haluaa. Lisäksi se on harrastus joka onnistuu sekä yksin, että kavereiden tai vaikka koko perheen voimin.

Tuulantei.fi © 2021
PandoraBox