Muista suunnitella kalareissu!

28 Apr 2017
by julius
Comments are closed

Usein voidaan nähdä ihmisten suuntaavan kalastamaan kunnon varusteiden kanssa, mutta lopulta nämä löytyvät sellaisesta paikasta, mikä saa miettimään, minkälainen saalis heillä on mielessä. Samat joukot myös palaavat retkiltään saaliitta, päivä toisensa jälkeen. Tässä nähdään, kuinka tärkeää on tietää edes hiukan virtauksista ja siitä, miten kalat käyttäytyvät.

Kalat ovat tapojen orjia

Kalat käyttäytyvät aina tietyllä tavalla – ne liikkuvat koska niiden on pakko, tai koska niiden ruoka on liikkeessä. Ne voivat myös liikkua vaelluskauden aikana tietyn rytmin mukaan ja jopa veden lämpötila vaikuttaa niiden käyttäytymiseen. Nämä tekijät tiedostamalla, saadaan aikaan paljon paremmat mahdollisuudet hyvälle saaliille.

Selvitä saaliin liikkeet

Aina voidaan opetella kalojen tapoja erheen ja yrityksen avulla, mutta tämä takaa loputtomat kalareissut ilman saalista ja saa usein kalastajan turhautumaan. Kun mielessä on jokin tietty kalapaikka, tulee selvittää mitä saaliita sieltä on mahdollista saada. Tämän jälkeen huomioidaan saaliin käytöstavat tässä ilmastossa ja vuodenajassa, jonka mukaan voidaan suunnitella kalastusreissu. Kun hyvä kalapaikka löytyy muutamalle kerralle, ei se vielä takaa, että samassa paikassa on aina kalaa. Tämä kuitenkin antaa hyvää tietoa siitä, minkälaisessa ympäristössä kalat viihtyvät ja minkälaisesta paikasta kannattaa seuraavaksi koettaa onneaan.

Muista vielä

Jos kalastaminen ei ole ammatti, muista että kyseessä on harrastus, mihin kuuluu aina joskus hiljaisia hetkiä. Niistä tulee nauttia!

Tuulantei.fi © 2021
PandoraBox