Tyypilliset kalasaaliit Suomessa

22 Feb 2017
by julius
Comments are closed

Suomessa ei ehkä ole tarjolla niitä värikkäimpiä ja eksoottisimpia kaloja, mutta runsaasti löytyy sellaisia saaliita, joista saadaan maukasta ruokaa ja tietenkin niitä kalajuttuja, joita voidaan jakaa kavereiden kanssa saunaillassa. Tyypillisimmin Suomen vesistöistä löytyy näitä kaloja:

Kirjolohi

Kirjolohi ei kuulu Suomen kotoperäisiin lajeihin, vaan se on tuotu Pohjois-Amerikasta aikanaan. Tämä kala kuuluu tyynenmerenlohien joukkoon ja sen liha on punertavaa. Rasvainen ja maukas paisti on aina taattua tällä saaliilla!

Taimen

Lohikaloihin kuuluva Taimen muistuttaa perinteistä lohta paljon ja se on eurooppalaista alkuperää.

Harjus

Harriksikin kutsu harjus on lohikala, minkä tunnistaa purjemaisesta selkäevästä. Tämä kala ei kasva useinkaan yli kilon painoiseksi.

Siika

Murtovesistä löytyvä Siika on Euraasiassa tyypillinen kalalaji. Sitä löytyy jonkin verran myös sisävesistä ja sitä pidetään hyvin monimuotoisena kalana.

Ahven

Ahven on lähes kaikille suomalaisille kalastajille tuttu saalis. Se elää Euraasian alueella ja sitä on mahdollista löytää sekä makeista vesistä, että murtovesistä. Ahvenella on hyvin erottuva ulkonäkö, sillä vihreänsävyisen kehon poikki kulkee aina tummat pystyraidat. Lisäksi sen tunnistaa punertavista

Hauki

 

Tuulantei.fi © 2021
PandoraBox